Bij bouwen en verbouwen is steeds meer aandacht voor isolatie en dat is helemaal terecht. Door een pand goed te isoleren, kun je namelijk veel geld besparen. Ook brengt het diverse andere voordelen met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan een reductie van het geluidsniveau en de vorming van een aangenamer leef- of werkklimaat. Om het juiste doel te bereiken, is het nodig om passend isolatiemateriaal aan te schaffen. Zo kun je kiezen uit onder meer schuimrubber, vilt en celrubber. Elk product heeft zijn eigen pluspunten en uiteraard kun je het bestellen in allerlei uitvoeringen. Op die manier kies je eenvoudig het ideale product voor jouw volgende klus.
Veelzijdig celrubber als isolatiemiddel
Celrubber is een ontzettend populair materiaal als het gaat om isoleren. Dat komt vooral door de veelzijdigheid van het product. Niet alleen is het ontzettend flexibel, maar ook is de kwaliteit ervan een stuk beter dan die van andere soorten closed cell foam. Hierdoor kun je het uitstekend gebruiken voor allerlei duurzame en technische toepassingen. Overigens is het verkrijgbaar in diverse hardheden en formaten. Zo kun je kiezen voor celrubber in blokken, platen, rollen, ringen, bandjes en blokjes. Afhankelijk van je voorkeuren kun je kiezen voor zelfklevend celrubber (enkelzijdig of dubbelzijdig) of celrubber zonder lijmlaag. Qua kleuren heb je de keuze uit zwart, wit en grijs. Je kunt het product gebruiken voor allerlei toepassingen. Zo bestellen veel mensen celrubber voor afdichtingen tegen geluid, stof, water of lucht. Ook kun je celrubber aanbrengen om trillingen tegen te houden. Het materiaal is perfect toepasbaar in allerlei industrieën, zoals de bouw, de elektrotechniek, de klimaattechniek en de automotive industrie.
Isoleren met schuim
Een ander fijn product voor het creëren van afdichtingen in diverse vormen, is schuimrubber. Het is verkrijgbaar als polyether, PE en EPDM schuimrubber. Polyether schuimrubber gebruik je onder meer als isolerende laag tegen geluid en stof. Ook is het perfect voor het maken van matrassen en zitkussens. Het materiaal is namelijk comfortabel en zacht, maar veert wel altijd terug naar zijn oorspronkelijke vorm. Een klein nadeel is dat het niet geschikt is voor afdichtingen tegen water of vocht. Polyethyleenschuim (PE) is daarentegen wel waterdicht. Hierdoor is het geschikt voor allerlei toepassingen, waaronder isolatie tegen warmte, kou, geluid, tocht en vocht. Het is lichtgewicht en zorgt voor een uitstekende schokdemping. EPDM is eveneens waterdicht en kan goed tegen felle UV-straling.
Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.