#Gereedschap

Minder diep boren maar hoge belasting met nieuw Hilti segmentanker

(Foto: Hilti)

Het nieuwste segmentanker van Hilti, de HST 4 – R, heeft een relatief korte inplantingsdiepte, maar kan tegelijkertijd wel zeer zware belasting opnemen. Daardoor kan de aannemer bijvoorbeeld kleinere voetplaten toepassen, hetgeen hem scheelt in de portemonnee. De verwerker van het anker hoeft minder diep te boren en bespaart dus tijd en energie met de montage.

De HST 4-R is de laatste telg van de roestvaste stalen HST-modellen die gebruikt kunnen worden voor de bevestiging van bijvoorbeeld staalconstructies, leuningen, hekwerken, gevelsystemen en technische installaties in zowel gescheurd als ongescheurd beton. Deze modellen spreidankers staan erom bekend dat ze veeleisende statische en seismische belasting opnemen. Vergeleken met haar voorganger, de HST 3, kan de HST 4-R 30% meer belasting opnemen en vertoont het beton betere uittrekwaarden.

Spreidsegmenten

De hogere belasting van het beton is te danken aan de volledig opnieuw ontworpen spreidsegmenten. “Daardoor kunnen we de inplantingsdiepte sterk reduceren en de gebruiksbelasting behalen die van het anker wordt gevraagd. De gebruiker hoeft minder diep te boren waardoor er minder kans is dat de wapening wordt geraakt”, vertelt trade manager Peter van der Windt van Hilti Nederland, die ook verbindingsoplossingen ontwikkelt voor prefab houtbouwsystemen.

Snelle montage

Volgens Van der Windt gaat de montage van de ankers “snel en eenvoudig met behulp van onze digitale koppelmodule. Deze stelt de monteur in staat om het anker op de juiste manier moment-gecontroleerd te plaatsen.” De gepatenteerde anti-spinsegmenten zorgen ervoor dat het ronddraaien van het anker wordt voorkomen. “Daardoor kan de montage veilig en betrouwbaar plaatsvinden.” Bijkomend voordeel  is dat de boorgaten niet gereinigd hoeven te worden om het anker te plaatsen.

De HST 4-R ankers zijn verkrijgbaar in verschillende maten en lengtes, variërend van 40 mm tot 260 mm.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de Aannemer nieuwsbrief

Elke week de laatste ontwikkelingen uit de aannemerij ontvangen in je mailbox?
Sluit je aan bij ruim 6.600 bouwprofessionals en mis niets!