#Daken

Warmtepomppanelen: hoe werkt PVT?

Eisma Bouwmedia houdt op 7 november in samenwerking met Vaillant het gratis webinar ‘PVT: het dak als warmtepompbron’.

Veel installateurs en woningeigenaren alsook (ontwikkelende) bouwbedrijven zijn bezig met alternatieven voor de gasgestookte ketel. Grond- of lucht/water-warmtepompen, elektrische boilers en verwarming of zonnecollectoren zijn populaire oplossingen. PVT-systemen zijn minder bekend. Tijdens het gratis webinar ‘PVT: het dak als warmtepompbron’ vertellen experts alles over de toepassing van dit systeem.

Elektriciteit en warmte

Het verschil tussen een PVT paneel en een regulier PV-paneel is dat de eerste zowel elektriciteit als warmte kan opwekken. Het PVT paneel werkt in combinatie met een warmtepomp en een buffervat. De warmtewisselaar achter de panelen onttrekt warmte uit het zonnepaneel én de buitenlucht. Nog een belangrijk voordeel; de PVT-panelen vervangen de buitenunit. Hierdoor hoor je de warmtepomp niet meer. Voor wie is dit systeem geschikt? Hoe werkt de techniek erachter? En hoe zit het met het rendement? Deze en andere vragen komen aan bod tijdens dit webinar, op 7 november van 15.00 tot 16.00 uur.

Sprekers bij dit webinar

  • Mark van de Ree, technisch projectadviseur Vaillant, gaat in op de mogelijkheden die Vaillant biedt op het gebied van duurzame energieopwekking. Aan de hand van modellen maakt hij inzichtelijk dat PVT-panelen zowel in hybride als in all-electric-systemen toepasbaar zijn.
  • Sander van Eeten, technisch verkoopadviseur bij AliusEnergy, vertelt over de ontwikkeling van het VolThera Plug&Play-systeem. Een totaaloplossing waarbij de componenten, PVT paneel, warmtepomp en buffervat goed op elkaar zijn afgestemd. Aan bod komen de techniek en toepassingen. Ook laat hij zien hoe het systeem nog steeds zijn werk doet als de zon niet schijnt.
  • Corné Kennis, installateur bij Kennis Installatietechniek, werkt dagelijks met PVT-systemen. Aan de hand van praktijkvoorbeelden vertelt hij over zijn ervaringen met het VolThera Plug&Play-systeem. Hierbij gaat hij dieper in op zijn overwegingen om met dit systeem te werken.

Deelname aan het webinar op 7 november is gratis. Hier de directe aanmeldlink.

1 reactie op “Warmtepomppanelen: hoe werkt PVT?

  1. Heel interessante ontwikkeling op dit gebied, ben ik erg benieuwd naar. Jammer genoeg ben ik in die periode uitlandig, dus zal ik mijn zakenpartners hiervan op de hoogte stellen om te zien wie beschikbaar is om het webinar bij te wonen.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de Aannemer nieuwsbrief

Elke week de laatste ontwikkelingen uit de aannemerij ontvangen in je mailbox?
Sluit je aan bij ruim 6.600 bouwprofessionals en mis niets!