Repair Care heeft het KOMO-certificaat voor hun houtreparatieproducten ontvangen. Het certificaat is uitgegeven door Stichting Keuringsbureau Hout (SKH).
KOMO, al jaren een certificering voor de bouw- en timmerindustrie, is nu ook geïntroduceerd voor de houtreparatiemarkt. Hiermee is er voor het eerst een landelijk erkend keurmerk voor houtreparatieproducten. Meerdere producten zijn eerder dit jaar het certificeringstraject ingegaan. Hierbij wordt zowel gekeken naar het product zelf als naar het volledige productieproces. Repair Care slaagde er als eerste producent van houtreparatiemiddelen in het KOMO-certificaat te behalen.
BRL0807
Ruim twee jaar lang werkte SKH aan de beoordelingsrichtlijn voor houtreparatiemiddelen. Het resultaat is de BRL0807, die eisen stelt aan onder meer de hechting van het houtreparatiemiddel, de sterkte van de hoekverbinding, de overschilderbaarheid van het product, de buitenduurzaamheid, de uittreksterkte en de verwerkbaarheid. Ook wordt er getest op scheuren, gaten en verbindingen.
Snelverweringstest
Een belangrijke test voor het KOMO-certificaat is de snelverweringstest. Hierbij worden reparaties met het product afwisselend blootgesteld aan extreme omstandigheden: eerst 8 uur aan 75°C, vervolgens 8 uur aan 15°C en regen. De test omvat 32 van deze cycli en geeft een reëel beeld van de duurzaamheid van een reparatie in de praktijk. Een donker kozijn kan op een warme zomerdag immers makkelijk 75°C worden.
Producten
Houtreparatiepasta’s Dry Flex 4 en 16, plus Dry Flex SF als plamuur- en egalisatiemiddel hebben de eisen voor het behalen van het KOMO-certificaat gehaald. Ook de Dry Flex Cool, een houtreparatiemiddel met biobased grondstoffen, is KOMO-gecertificeerd.
Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.