Er komen steeds meer elektrische bedrijfsbussen op de markt. Dat is ook niet zo gek, want mensen zien de voordelen in van zulke wagens. Ook met de komst van de vele milieuzones sta je soms niet eens voor een andere keuze. Dat betekent dat veel bedrijven overstappen van een brandstofauto naar een elektrische auto, en ook de aannemers.
Fiscale voordelen
Het rijden in een elektrische bedrijfsbus brengt veel voordelen met zich mee. Zo heb je onder andere recht op een aantal fiscale voordelen. Je betaalt bijvoorbeeld tot en met 2024 geen motorrijtuigenbelasting, ook wel mrb genoemd, voor een volledig elektrische bedrijfsbus. Ook zal de bijtelling een stukje goedkoper zijn dan bij een brandstofauto. Je betaalt namelijk maar twaalf procent bijtelling voor een elektrische variant, terwijl je voor een brandstofauto 22 procent bijtelling betaalt. Ook hoef je de belasting personenauto’s en motorrijwielen, in het kort de bpm, niet te betalen voor een elektrische auto tot en met 2024. Daarnaast heb je recht op de investeringsaftrek en de Vamil wanneer je rondrijdt in een elektrische bolide.
Draag bij aan het milieu
We weten allemaal dat een elektrische auto beter is voor het milieu dan een brandstofauto. Je stoot namelijk minder tot helemaal geen schadelijke stoffen uit. Vooral in de grote steden of dichtbevolkte gebieden is het prettig dat jij geen CO2-uitstoot. Ook met de bijkomende milieuzones is het soms zelfs verboden om een dieselauto toe te laten. Men verwacht dat er vanaf 2025 ook zelfs nul-emissiezones zullen komen. Dat betekent dat er alleen volledig elektrische wagens in dat gebied welkom zijn. Als je dus en volledig elektrische bedrijfswagen gaat leasen, heb je hier geen least van. Zo’n bedrijfswagen lease je binnen een handomdraai.
Weinig onderhoud
Wanneer je als aannemer veel op pad bent, kan het zijn dat je geregeld een bezoekje moet brengen aan de garage. Een auto slijt immers sneller wanneer je veel kilometers maakt. Toch hoef je bij een elektrische bedrijfswagen je minder gauw zorgen te maken wat betreft de onderhoudsbeurten. Een elektrische auto heeft namelijk een stuk minder onderhoud nodig dan een brandstofauto. Dit komt omdat een brandstofauto meer bewegende onderdelen heeft die sneller kunnen slijten.
Mee met de tijd
Zoals net al werd benoemd zitten er behoorlijk wat milieuzones aan te komen. Ook is het elektrisch rijden volledig van deze tijd en daarnaast willen ook veel automerken overstappen naar het elektrisch rijden. Met een elektrische bedrijfsbus laat jij aan de buitenwereld zien dat jij innovatief bent en meegaat met de tijd. Er zijn namelijk veel mensen die het belangrijk vinden dat een bedrijf bezig is met verduurzaming.
Veel keuze
Er zijn al behoorlijk wat elektrische auto’s op de markt gebracht. Ook de bedrijfswagenbranche mocht natuurlijk niet achterblijven. Er bestaan al een aantal merken die een elektrische bedrijfsbus aan hun assortiment hebben toegevoegd. Zo heeft Mercedes-Benz de Mercedez-Benz e-Vito en de e-Sprinter gelanceerd. Het merk wil ook nog een e-Citan uitbrengen. Ook de Volkswagen Crafter is naast een benzine- en dieselmotor beschikbaar in een elektrische versie. Bovendien bestaat er van Nissan ook een elektrische bedrijfsbus en Toyota heeft sinds vorig jaar ook een elektrische bedrijfsbus. We kunnen er dus niet omheen draaien dat er aardig wat keuze is wat betreft elektrische bedrijfsauto’s en -bussen. Een elektrische auto lease je al vanaf 136 euro per maand.
Dit artikel is partnercontent van 123lease.
Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.