#Bouwpraktijk

Huis van 100% gerecyclede materialen in Heerlen

Het RUM (Re Use Materials) House in Heerlen (Limburg) moet het eerste energieneutrale woonhuis in Nederland worden dat compleet is gebouwd met hergebruikte materialen en grondstoffen.

Studio Erol wil laten zien dat het huidige bouwproces omgekeerd kan worden als je anders omgaat met materialen en wanneer je innovaties (mede) het proces laat sturen. De insteek is 100% circulair. Om deze mindset van zo dichtbij mogelijk te laten ervaren en bewustwording te creëren, wordt het RUM House open source gebouwd en zal alle kennis gedeeld worden met de markt, onder andere in samenwerking met Zuyd Hogeschool. Vervolgens zal het RUM House 10 jaar lang als woonhuis fungeren. Na deze periode komen de materialen weer vrij en kan de woning gedemonteerd worden in herbruikbare materialen en elementen. Binnenkort start Studio Erol een crowdfundingcampagne om een deel van de benodigde gelden te werven en worden de eerste studies uitgevoerd.

Urban Mining

Het RUM House is onderdeel van het Urban Mining project, een experimentenlocatie waar diverse organisatie samenwerken volgens de principes van de circulaire economie: sloopafval hoogwaardig te hergebruiken en recyclen waarmee arbeidsplaatsen worden gecreëerd voor werkzoekende uitkeringsgerechtigden. Dankzij de medewerking van de gemeente Heerlen en het onafhankelijke karakter van het project, kan het RUM House op korte termijn worden gerealiseerd.

Live stream

Architect Erol Oztan wil met het RUM House proefondervindelijk experimenteren en hoopt eind 2016 te kunnen starten. Wanneer het project van start gaat, zal de ontwikkeling en bouw van het RUM House dagelijks gelivestreamd worden voor geïnteresseerden. Alle input van de kijkers tijdens dit proces wordt van grote waarde geschat en is nodig om een dergelijk project succesvol te maken. Dit kan namelijk alleen door te delen en samen te werken. Om het project op korte termijn te kunnen realiseren is Oztan op zoek naar de juiste partners.

https://www.youtube.com/watch?v=c40CGmOEBFM

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de Aannemer nieuwsbrief

Elke week de laatste ontwikkelingen uit de aannemerij ontvangen in je mailbox?
Sluit je aan bij ruim 6.600 bouwprofessionals en mis niets!