Duurzaam bouwen en energiebesparende materialen gebruiken, is bij particuliere woningen actueler dan ooit. Dat is natuurlijk logisch omdat woningen niet alleen nu, maar ook in de toekomst wooncomfort moeten bieden. Als aannemer ben je dan ook altijd op zoek naar materialen en toepassingen die hoge isolatiewaardes hebben en die bovendien eenvoudig toe te passen zijn. Een kunststof deur is daar een goed voorbeeld van.
Investeren in goede isolatie
Een woning isoleren is van groot belang. De investering die je daarbij doet, verdient zich in een aantal jaren alweer terug, dankzij de stookkosten die de bewoner bespaart. Daarom is het, zeker bij bestaande, oudere woningen, een aanrader om de woning te voorzien van isolatie. Maar dit positieve effect van woningisolatie wordt teniet gedaan als andere zaken in de woning niet goed geregeld zijn. Dat kan bijvoorbeeld zijn in de vorm van slecht onderhouden kozijnen, die houtrot vertonen of door de jarenlange inwerking van het weer, niet meer volledig aansluiten op de spouwmuur. Vaak hebben deze kozijnen ook enkelglas, wat wind en kou vrij spel geeft. Datzelfde geldt voor een voordeur. Als deze niet juist afgesteld is, kan er een hoop onnodige kou het huis binnendringen en warmte verloren gaan.
Een kunststof deur als eenvoudige oplossing
Het voordeel van een kunststof deur is dat deze niet gevoelig is voor de schommelingen in temperaturen, of de invloed van het weer. Dat betekent dat je, als je een kunststof deur monteert, een stabiele factor in huis hebt als het gaat om het binnenhouden van warmte en het tegenhouden van de kou van buiten. Een kunststofdeur sluit altijd naadloos aan. Kunststof deuren zijn in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar, zowel met als zonder glas. In het laatste geval kies je natuurlijk altijd voor isolerend glas in de vorm van dubbelglas of triple glas. Dit verhoogt de isolatiewaarde extra.
Eenvoudige montage werkt kostenbesparend
De voordelen voor de bewoner van het huis zijn belangrijk, maar tijdens de bouw- of renovatiewerkzaamheden is efficiënt werken natuurlijk ook van belang. Kunststof deuren kunnen eenvoudig en snel gemonteerd worden. Dus ook als je meerdere kunststof deuren in een woning plaats, kan dit snel en gemakkelijk gedaan worden. Het montagemateriaal bestaat uit de schroeven die bij de specifieke kunststof deur horen en afdekdopjes. Daarnaast maak je gebruik van afdichtingsband, purschuim en eventueel een siliconenkit. Met deze materialen zorg je ervoor dat de kunststof deur stabiel gemonteerd wordt en dat eventuele openingen tussen het kozijn en de muur volledig dichtgemaakt zijn.
Stijlvol en energiebesparend in een
Als het om isolatiewaardes gaat, dan geldt de regel dat hoe lager de isolatiewaarde is, hoe beter. Kunststof deuren hebben gemiddeld een lage isolatiewaarde van 1,5. Door de constructie van de deur wordt geleiding van temperatuur tegen gegaan, zodat er geen warmte kan ontsnappen of kou kan binnenkomen. Kunststof is daarom heel geschikt als materiaal voor buitendeuren. Kies daarbij voor een kunststof deur die bij de stijl van de woning past. De deuren zijn verkrijgbaar als enkele deur, dubbele deur of als deur met zijlicht of bovenlicht. Uiteraard zijn ook terrasdeuren en achterdeuren in het kunststof verkrijgbaar. Hiermee plaatst je aan zowel de voor- als achterzijde van de woning kunststofdeuren in dezelfde kleur en stijl voor een uniforme uitstraling.
Dit artikel is partnercontent van Creon Kozijnen.
Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.