Wat kan en wat doet een aannemer nu precies. Uiteraard is dit een beetje verschillend per bedrijf maar algemeen kunnen we wel zeggen “meer dan je denkt”. Een aannemer is namelijk de juiste persoon voor iedereen die een gebouw wil opknappen. Dat kan een woning zijn, een school, of een bedrijfspand. Maar scholen, bedrijfspanden andere gebouwen kun je natuurlijk ook weer verbouwen tot een woning.
Wanneer heb je een aannemer nodig?
Simpel gezegd eigenlijk bij alles wat je gaat verbouwen. Van groot tot klein. Een aannemer heeft namelijk verstand van zaken en kan je adviseren over materiaalkeuze, vergunningen maar je ook aangeven welke opties er nog meer zijn.
Wil je je woning opknappen, een school ombouwen of een bedrijfspand verbouwen tot woning? Met een verbouwing heb je verschillende mogelijkheden met meerdere prijzen. Vergelijken is dus wel verstandig. Heb je een aannemer nodig? Kijk en vergelijk dan op Slimster.nl. Daar vraag je eenvoudig een aantal offertes aan.
Boerderij
Ga je een boerderij verbouwen, kijk dan direct naar de isolatie en leidingen. In het woonhuis is hier misschien rekening mee gehouden maar in de (oude) stallen waarschijnlijk nog niet.
Monument
Bij het verbouwen van een (gemeentelijk) monument zijn veel regels en vergunningen aan de orde. Je kunt niet zomaar alles verbouwen wat je wil. Als eerste dien je rekening te houden met dat het aangezicht niet aangepast wordt. Ga je verbouwen kijk dan direct ook hier naar de isolatiemogelijkheden.
Tussenwoning
Bij een tussenwoning heb je wat minder mogelijkheden om je huis te vergroten. De meest gekozen optie is daarom een uitbouw. Dit kan aan de achterkant van je woning zijn maar ook een opbouw zoals een dakkapel of zelfs een extra verdieping of de nok verhogen. Een aannemer kan je meer informatie geven over de mogelijkheden.
Hoekwoning of vrijstaande woning
Een hoekwoning geeft meer mogelijkheden dan een tussenwoning. Een veel gekozen uitbouw is een garage of een aanbouw als deel van de woonkamer of keuken. Een flinke investering maar je huis wordt er wel direct meer door waard. Bij een vrijstaande woning heb je uiteraard nog meer mogelijkheden. Tenminste zolang het binnen de regels van je gemeente valt. Vraag daarom eerst advies bij je aannemer.
Heb je een twee-onder-een-kap woning, is een veel voorkomende vraag de geluidsisolatie. Ook hierin kan de aannemer je adviseren. Daarnaast zijn aanbouwen hier uiteraard ook mogelijk.
Appartement
Wil je je appartement verbouwen, dan heb je naast een eventuele vergunning ook de toestemming van de VvE nodig.
Overige zaken
Denk je dat een aannemer alleen je verbouwing kan regelen. Een aannemer doet nog heel veel meer. Zo regelt het aannemersbedrijf ook het plaatsen van een nieuwe trap, kunnen ze vloerverwarming aanleggen, dakbedekking of dakgoten vervangen, een dakkapel of een nokverhoging plaatsen, het schilderen of stucen regelen, nieuwe deuren en ramen plaatsen, je zonwering aanbrengen en nog heel veel meer. Zelf je tuin kun je er uitbesteden… Eigenlijk is bij alles de aannemer dus de eerst stap.
Dit artikel is partnercontent van Slimster.
Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.