#Bouwmaterialen #Bouwtrends

Granulaat voor duurzamer beton

Ecocem introduceert Superfine, een ultrafijne gemalen gegranuleerde hoogovenslak (GGBS). Het nieuwe granulaat verbetert de sterkte, reologie en duurzaamheid van beton. Volgens Paul Roos, managing director van Ecocem Benelux bewijst Superfine de inspanningen die het bedrijf dagelijks levert om de CO2-uitstoot van de cementindustrie zo snel mogelijk te verminderen.

Gemalen gegranuleerd hoogovenslak of GGBS is een restproduct uit de staalindustrie dat is verwerkt tot een toeslagstof voor bindmiddelen, industriële mortel, ultrahogesterktebeton en prefab-beton. Ecocem Superfine wordt zeer fijn gemalen waardoor het sneller reageert in contact met water. Hierdoor zorgt het gebruik van Superfine voor het verminderen van de koolstofuitstoot, een betere reologie, sterkte en duurzaamheid van het beton.

Veilig en effectief

Superfine is de nieuwste grote innovatie van Ecocem en is ontwikkeld in het innovatiecentrum dat vorig jaar oktober werd geopend in Parijs. Superfine GGBS bevat geen chemische toevoegingen zoals chroom en heeft naar zeggen van de fabrikant een ideale pH-waarde, waardoor het een veilige en effectieve toevoeging is voor de receptuur van elk betonmengsel. Daarnaast is de nieuwe toeslagstof witter waardoor minder pigment nodig is en het beton fraaier kan worden afgewerkt.

Hogere duurzaamheid

Superfine is uitgebreid getest in Abu Dhabi. De data toont aan dat Ecocem Superfine een goede vervanger is voor microsilica en betere prestaties levert in ultrahogesterktebeton. De toevoeging draagt bij aan hogere duurzaamheid door minder materiaalgebruik, lokale productie, minder transport, en het feit dat de toevoeging circulair en volledig recyclebaar is. Superfine zal in heel Europa verkrijgbaar zijn.

Lees ook:

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de Aannemer nieuwsbrief

Elke week de laatste ontwikkelingen uit de aannemerij ontvangen in je mailbox?
Sluit je aan bij ruim 6.600 bouwprofessionals en mis niets!