#Bouwtechniek

Webinar: zeker de qv;10-eis halen

Blowerdoor. (Foto: Paul Diersen)

Wat is er minimaal nodig om een gegeven qv;10-eis te halen? Die vraag staat centraal in een webinar dat donderdag 4 november wordt gehouden door Afdichtingindebouw in samenwerking met Soudal en PlanGarant.

“Wij merken dat zowel architecten als uitvoerende partijen nog in het duister tasten en worstelen met de vraag; Wat moet ik nu minimaal doen om de qv;10-eis volgens BENG te halen?”, stelt Rudi Bartels van Afdichtingindebouw.

Adviezen voor luchtdicht bouwen zijn veelal producent-gerelateerd. In de praktijk worden veel producten door elkaar gebruikt, wat bij het niet halen van de qv;10-eis leidt tot gesteggel over verantwoordelijkheden en aansprakelijkheden, ziet Bartels. “Per saldo trekt de aannemer de portemonnee, maar hij heeft geen opleverbare woning. Dat moet anders, vond ik.”

Met Afdichtingindebouw wil hij bouwpartijen helpen met een beter gefundeerd en compleet advies inclusief garanties en kwaliteitscontrole. Daarvoor is een berekeningsmethodiek bedacht op basis van de c-waarde, de luchtdoorlatendheid van een bouwdetail. Met deze berekening is de luchtdichtheid – Bartels noemt het liever ‘luchtgecontroleerd bouwen’ – beter te ontwerpen en te toetsen. Soudal is als eerste leverancier aangehaakt bij het platform, PlanGarant als kwaliteitsborger. Het webinar op donderdag 4 november begint om 14.00 uur en wordt gepresenteerd door Gelly Sehat van PlanGarant.

Inhoud

  1. BENG Algemeen
  2. BENG 1 in relatie tot qv;10-eis
  3. Lucht Gecontroleerd Bouwen
  4. BENG in relatie tot nieuw bouw en bestaande bouw
  5. Borging BENG in relatie tot WKB

Aanmelden voor het webinar.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de Aannemer nieuwsbrief

Elke week de laatste ontwikkelingen uit de aannemerij ontvangen in je mailbox?
Sluit je aan bij ruim 6.600 bouwprofessionals en mis niets!