#Bouwtechniek

Luchtdicht bouwen, wanneer en hoe?

Een vlotte, begrijpelijke en tegelijk diepgaande uitleg over wat luchtdicht bouwen is, waarom we luchtdicht moeten bouwen, hoe je luchtdichte bouwaansluitingen moet ontwerpen, wat er mis kan gaan en hoe je dat te weten kan komen. Dat is het webinar ‘Luchtdicht Bouwen, wanneer en hoe’ dat op 7 oktober werd uitgezonden en nu is terug te kijken.

Gedurende het webinar, dat tegen betaling van 25 euro online te bekijken is, ontving redacteur Jan Maurits Schouten ingenieur Peter Kuindersma (Nieman Groep), de hoofdauteur van het standaardwerk Luchtdicht Bouwen. Kuindersma kent niet alleen de theorie, de normen en de wetgeving als geen ander, maar staat ook met beide voeten in de praktijk. Daardoor weet hij heel goed duidelijk te maken dat luchtdicht bouwen een kwestie van omleren voor de hele bouwkolom is. De ontwerper of architect die de ‘luchtlijn’ in de gaten moet houden en overal nieuwe oplossingen moet bedenken (waarvoor overigens wel producten op de markt zijn, ieder met zijn eigen eigenschappen), maar ook de leverancier, die zich steeds minder toleranties kan veroorloven en niet te vergeten de mensen op de bouwplaats, die de zware verantwoordelijkheid hebben om de aansluiting tussen gebouwdelen écht luchtdicht af te werken, aangezien het vaak gaat om plekken waar later niemand meer bijkan zonder rigoureus sloopwerk.

Terugkijken?

Live-deelnemers aan het webinar betaalden 45 euro en konden daarvoor staande de uitzending vragen aan Kuindersma stellen, wat nog voor een verdere verdieping van zijn verhaal leidde. Het webinar ‘Luchtdicht Bouwen, wanneer en hoe’ met Peter Kuindersma is een initiatief van Eisma Bouwmedia. Het webinar is te bekijken op www.bouwwebinar.nl

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de Aannemer nieuwsbrief

Elke week de laatste ontwikkelingen uit de aannemerij ontvangen in je mailbox?
Sluit je aan bij ruim 6.600 bouwprofessionals en mis niets!