Het Kennisportaal Constructieve Veiligheid is gelanceerd. Daarmee is de kennis om tot een veilige constructie te komen niet meer alleen beschikbaar op papier, maar ook online.
Met enige regelmaat zijn er incidenten met constructies die niet veilig blijken te zijn en bezwijken. Incidenten die de publiciteit halen. Want daarnaast zijn er nog de nodige gevallen die niet of nauwelijks de aandacht op zich vestigen. De kennis om dit soort calamiteiten te voorkomen, is verzameld in het Compendium Constructieve Veiligheid. Een papieren versie. Zestien organisaties hebben in de loop van 2017 daarom het initiatief genomen om de bestaande kennis op het gebied van constructieve veiligheid voor alle betrokkenen eenvoudig, snel en eigentijds te ontsluiten. Het resultaat: het Kennisportaal Constructieve Veiligheid.
Kennisportaal Constructieve Veiligheid
Op deze website worden alle aspecten om tot een veilige constructie te komen met elkaar in verband gebracht. Van organisatie van het proces tot cultuur en gedrag van bedrijven en personen, en vakbekwaamheid. Kern van de aanpak vormen daarbij de borgingsacties, die per fase en per functie van het bouwproces zijn uitgewerkt: van initiatief tot de gebruiksfase. Uitgangspunt is namelijk dat ieder bouwproject in grote lijnen dezelfde stappen of ‘fasen’ doorloopt en dat voor ieder project in essentie dezelfde borgingsacties nodig zijn. De verdeling van de verantwoordelijkheid voor die acties is afhankelijk van de bouworganisatie- of contractvorm.
Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.