KiKCampus is omgedoopt in WkbCampus. De succesvolle aanpak van de KiKCampus stimuleert steeds meer onafhankelijke partners zich aan te sluiten. Het gevolg is dat de stichting een meer onafhankelijke positie inneemt. Dat leidt tot een verbreding van de scope en daar hoort een nieuwe naam bij, is de verklaring achter de naamswijziging.
De Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) betekent dat bouwpartijen met veel veranderingen te maken krijgen. De WkbCampus kijkt naar de specifieke behoefte die leeft bij gemeenten, bouwers, opdrachtgevers, ontwikkelaars, architecten en voorschrijvers. Voor elk van deze bouwpartijen zoekt de WkbCampus naar de beste ondersteuning. Waar het om draait is samenwerken, leren, borgen en verspreiden van de ervaring en kennis in organisaties.
Aanpak WkbCampus
Door een uitgebreid kennisnetwerk krijgt de WkbCampus goed zicht op vraagstukken die onder de oppervlakte zitten. De WkbCampus zoekt daarvoor oplossingen. Denk bijvoorbeeld aan alternatieven voor de betaalbaarheid van kwaliteitsborging van kleine werken. Of als het gaat om de aansprakelijkheid van de bouwer maakt de WkbCampus inzichtelijk hoe de bouwer dit kan oppakken. Ook de rol van de architect binnen de Wkb is onderwerp van studie. Welke kansen biedt de Wkb hem?
Proefprojecten
Proefprojecten zijn onmisbaar in de aanloop naar de Wkb. De WkbCampus is daarom betrokken bij de Ambassadeursnetwerken. Door proefprojecten te monitoren en afgeronde proefprojecten te evalueren kan de WkbCampus oplossingen bieden. Zo worden ervaringen meegenomen in lopende en toekomstige proefprojecten.
De partners van de WkbCampus ondersteunen de visie van de WkbCampus. Waar mogelijk gaan ze samen aan de slag om Wkb-vraagstukken aan te jagen.
Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.