De gemiddelde orderportefeuille in de totale bouwnijverheid bedroeg in april 10,4 maanden werk. Dat is een stijging van één tiende maand ten opzichte van maart. Dit blijkt uit de meest recente conjunctuurmeting van Economisch Instituut voor de Bouw (EIB).
In de burgerlijke en utiliteitsbouw nam de gemiddelde voorraad met één tiende maand toe naar 11,8 maanden. In de utiliteitsbouw kwamen de orderportefeuilles uit op 9,9 maanden werk. Dat betekent een stijging van twee tiende maand ten opzichte van maart. In de woningbouw trad een lichte daling van één tiende maand op. Hier kwam de gemiddelde werkvoorraad in april uit op 13 maanden. In de grond-, water- en wegenbouw bedroegen de orderportefeuilles in april 8,1 maanden werk, twee tiende maand meer dan in maart.
Belemmeringen bij de productie
Van de bouwbedrijven gaf 44 procent in april aan belemmeringen te ondervinden bij de productie. In de b&u was een gebrek aan orders hiervoor de belangrijkste oorzaak. In de gww hadden de belemmeringen met name te maken met personeelstekorten en gebrek aan orders.
Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.