#Bouwmaterialen

Vacuümglas met betere U-waarde dan triple glas

Wooncoöperatie Eigen Haard heeft in samenwerking met Global Glass Group inmiddels een eerste corporatiewoning in Amsterdam voorzien van het nieuwe vacuümglas. (Foto: Global Glass Group)

LandVac-glas is een nieuw soort vacuümglas met een U-waarde van 0,45 W/(m2•K) en een dikte van 8,3 mm, waarmee het in bestaande kozijnen past.

Vacuümglas is op zich niet nieuw, maar een U-waarde van 0,45 is dat volgens leverancier Global Glass Group wel. Die lage waarde is mogelijk dankzij nieuwe technieken en machines. Ultravlak glas, coatings en nieuwe randafdichtingen zorgen samen voor de bijzondere prestatie van LandVac-glas. Ter vergelijking: de U-waarde van triple glas varieert van 0,5 tot 0,9.

Global Glass Group richt zich met het product op monumentale panden en de verduurzaming van woningen. In beide gevallen past het dunne glas in de bestaande kozijnen.

Bij monumenten is dat vaak een verplichting; bij het verduurzamen van (corporatie)woningen is het vooral een kwestie van kostenafwegingen. Vacuümglas is per vierkante meter duurder dan standaard isolatieglas, maar bespaart flink door het hergebruik van de bestaande kozijnen. 

Vacuümglas met laag eigen gewicht 

Behalve de dikte is ook het relatief lage eigen gewicht van het glas een gunstige factor bij renovatie. Het glas weegt 20 kg per m2. Dit lage eigen gewicht bespaart ook op kosten van transport en plaatsing. De ruit is opgebouwd met twee lagen gehard glas, waardoor veiligheid ook gegarandeerd is. Het geharde glas zorgt tevens voor een hoge geluidsisolatie (RW>39dB). Het vacuümglas is leverbaar tot maximaal 1500×2500 mm. Aan productiemogelijkheden voor grotere maten wordt gewerkt. 

Wooncoöperatie Eigen Haard heeft in samenwerking met Global Glass Group inmiddels een eerste corporatiewoning in Amsterdam voorzien van het nieuwe vacuümglas (zie foto). Vervolgprojecten staan op stapel. 

Global Glass Group presenteert het LandVac-glas op de vakbeurs Renovatie in mei. Voorinschrijven voor deze beurs is gratis.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de Aannemer nieuwsbrief

Elke week de laatste ontwikkelingen uit de aannemerij ontvangen in je mailbox?
Sluit je aan bij ruim 6.600 bouwprofessionals en mis niets!